Jaaa… daar is ons wondertje

Jaaaaa…. daar is ons wondertje

Zaterdagavond 1 april (geen grap) rond 22:30 uur begon het langzaam op te spelen. We dachten hup snel op bed kunnen we misschien toch nog een beetje slaap mee pakken. Nou nee ? tenminste niet voor mij. De weeën begonnen rond 00:30 uur. In de tussen tijd heeft Mark nog heerlijk geslapen. De weeën kwamen al sneller en de duur werd ook langer. Na twee uur om de vijf minuten mag je Malune bellen. Dacht toch nog even een half uurtje rekken ach hij ligt nog zo lekker te slapen we rekken nog een half uurtje. Na drie uur wist ik het zeker dit zijn echte weeën! Pijnlijk maar prima op te vangen. Mark wakker gemaakt, Malune gebeld en op naar het UMCG.

Daar aangekomen stond het bad en alle andere voorzieningen klaar. Echt top! Geen gezeul met je eigen bad enz. Malune en Kraamzus waren inmiddels ook aangekomen in de kamer. De weeën bleven maar komen en ook werden ze steeds heftiger. Eerst 2cm, alleen naar 11 uur weeën bleef ik steken op 2cm ? ellende! Daar ging mijn droombevalling, niks niet in een bad. We werden naar een andere afdeling begeleid. Zo stront eigenwijs dat ik was hoefde ik natuurlijk niet in een rolstoel. Vond zelf dat ik prima lopend die kant op kon ? af en toe even een kleine pauze om een wee op te vangen. Daar aangekomen is het toch wel even andere koek. Het hele relaxte sfeertje (bad, kamer lekker op temperatuur, bedje mooi opgemaakt) van de andere afdeling was hier niet te bekennen. Lig je daar in een steriele kamer! Het personeel was echt top en hebben ons goed begeleid.

Een badbevalling kon ik inmiddels wel vergeten. Na het breken van mijn vliezen zagen ze dat Sam in het vruchtwater had gepoept. De gynaecoloog heeft in de tussentijd bij Sam een draadje aangebracht op zijn hoofd dit om zijn hartslag goed te kunnen meten. Het duurde en duurde… na wikken en wegen uiteindelijk toch gekozen voor een ruggenprik. Ik was al behoorlijk uitgeput na 14 uur weeën die niks bleken te doen en ze konden ons ook niet vertellen hoe lang het nog ging duren. Inmiddels was de ruggenprik gezet, alleen was mijn rechterkant helemaal verdoofd maar mijn linkerkant voelde ik nog wel. Dus dat werd alsnog weeën opvangen, maar voor een deel. Sam zijn hartslag daalde soms onder de 60, dit is niet goed, daar stonden ze met zijn drie naast ons bed. Dan schrik je wel! Wel of geen keizersnee, eerst toch maar weer een andere houding aannemen misschien werkt dat en ja gelukkig dat werkte! Na 4 uur kreeg ik eindelijk medicijnen om de weeën intensiever te maken (cm). Ongeveer 4 uur later was ik van 2 naar 4 cm gegaan. Yess progressie!! Weer twee uur later zat ik op 8,5 cm nu wordt het serieus. Het duurde maar even en ik zei tegen Mark je moet ze op piepen ik moet persen! De persweeën kwamen al snel op gang en wat een oerkracht krijg je dan, echt geweldig!!! Omdat mijn buik voor de helft verdoofd was kon ik mij zelf ook niet dubbel vouwen om extra kracht bij te zetten. Mark had zijn hand achter in mijn nek en als ik ja zei en kneep duwde hij mij naar voren. Leest wat vreemd snap ik maar het was echt gaaf om het zo samen te doen. Voor mijn gevoel was ik maar 10 minuten bezig maar in werkelijkheid kwam Sam Ezra om 2:17 uur na 53 minuten pers weeën te wereld. We werden overspoeld door liefde! Hij was helemaal af, huilde, was al roze geen witte vlekjes te zien. Nadat hij bij op de borst had gelegen stond de kinderarts al paraat om te checken als hij koorts had of een infectie in verband met het poepen in het vruchtwater. De verhoging zakte na een half uur van 38 naar 37,2 en verder was Sam helemaal gezond, 52 cm lang en 3495 gram. Terug bij mama op de borst, wat een bijzonder gevoel. Je bent en voelt je direct papa en mama. Na nog wat knuffelen was het papa zijn beurt om zijn eerste flesje te geven. ?verliefd!!

Wat een teamwork, dit hebben we toch even geflikt!! ???

De bevalling was pittig 26 uur. Dat breekt je wel op maar dat ben je vergeten wanneer je kleine mensje bij je ligt. Cliché ik weet het maar in ons geval was het echt zo.

LOVE xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.