Lief klein leventje

Lief klein leventje…

Meer dan een jaar geleden werd deze foto genomen in Groningen. Niet wetende nog dat wij zwanger waren. Wel dacht ik: verrek wat zitten mijn broeken toch ineens strak dus buik in en toch maar die foto’s schieten 😬

Een week later kwamen wij erachter dat wij zwanger waren. Vol ongeloof zaten we naar de stick te kijken want het was een complete verrassing. Wel een hele leuke natuurlijk maar we konden het niet geloven. Naar drie testen waren we toch overtuigd! 🙈

Na acht weken waren we op stap en ik voelde mij niet fit, last van mijn onderrug en was heel erg moe. De volgende ochtend werd ik wakker, was nog steeds erg moe en had buikpijn. Een vriendin was die ochtend bij ons om mij te helpen met het poetsen in huis. Rond een uur of 10:00 ging ik naar het toilet en dit leek niet goed. Direct Mark en Malune gebeld! We konden daar in de middag terecht en dat duurde natuurlijk een eeuwigheid als je in onzekerheid zit. Zoals ik ben hou ik ongelooflijk veel van knuffelen en als ik mij niet lekker voel (kom daar eerlijk voor uit) vind ik het altijd nog heerlijk als mijn moeder in de buurt is. Ze bleef bij mij tot dat wij terecht konden bij Malune. Dit liep niet helemaal als gepland. Ze konden niks zien op de echo en we werden direct doorgestuurd naar het ziekenhuis, oh dit leek niet goed. Eerst is het een totale verrassing dat je zwanger bent en moesten we er even aan wennen want ja het zat nog niet in de planning want in mijn/onze hoofdjes hadden wij nog het idee van huisje, boompje, feestje in plaats van het spreekwoordelijke beestje. Super blij dat we waren na een paar minuten inwerken, we werden papa en mama! Hallo dat is toch wel even een ding laat dat ‘tje’ hier maar weg! We werden overspoeld door emoties en dat er echt een klein wondertje in mijn buik groeide. En dan is alles ineens zo onzeker. In de auto naar het ziekenhuis keken wij elkaar aan en dachten wij dit voelt niet goed en helaas kregen wij die bevestiging. We waren ons embryo verloren. Hoe bizar is het dan dat je in het ziekenhuis loopt, je krijgt dit te horen, loopt de afdeling af en je komt kersverse ouders tegen met een heerlijk klein mensje in een bedje. We hielen ons groot maar toen kwam het wel even binnen.

Na twee maandjes (hoe snel) waren we weer zwanger. Het eerste wat wij zeiden ohjee als het nu maar goed gaat. Nou je raad het al dit ging ook weer anders dan anders. Omdat wij een miskraam hadden gehad mochten we eerder op controle. Dus wij op naar Malune, die kon niks vinden en ze belde met het ziekenhuis. Wij naar het ziekenhuis ze dachten aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Meneer de arts kon ook niks vinden en zei ” ik denk dat je niet zwanger bent maar we doen voor de zekerheid een bloedtest” ik wist zeker dat ik weer zwanger was maar dit voelde anders. Geen rug en buikpijn, wel vollere borsten en een opgeblazen gevoel. Het voelde beter aan. Na een uur kwamen de uitslag binnen en ja die was positief. De arts zei vol ongeloof “je bent hartstikke zwanger maar ik kan echt niks vinden” zondag om 8:30 uur zaten we weer in het ziekenhuis opnieuw een bloedtest en ja de waardes waren verdubbeld dus toch echt zwanger! Na een extra controle zag hij een heel klein stipje zo klein als een rijsten korreltje. Kijk zei de arts daar begint iets te groeien. 😭😭😭 huilen! Na vijf week weer op controle het was nu alweer groter en met zeven week zagen we het hartje kloppen zo bijzonder om hiervan alle echo foto’s te hebben. De eerste twaalf weken duurde echt een eeuwigheid. Het leek allemaal gezond en konden het eindelijk vertellen.

En nu is Sam alweer 3,5 maand oud de tijd vliegt (cliché nummer 20.457) Alleen maar liefde 🖤🖤🖤

Heb er lang over na gedacht als ik dit zou gaan posten maar het leven is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Het blijven wondertjes 🌈

LOVE xx

One thought on “Lief klein leventje

  1. Wow…wat is het dan extra bijzonder om zo’n
    mooi ventje te verwelkomen zeg. Heel veel geluk
    & dapper dat je het deelt
    Groetjes #byniene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.