Nieuw plan nieuwe operatie

Nieuw plan nieuwe operatie…

Oké lieve mensen het heeft even geduurd maar ik had even tijd nodig om het te verwerken 😊

Een tijdje terug schreef ik een blog over mijn hand/pols. Een nieuwe afspraak stond op de planning met de revalidatie arts en de chirurg. Inmiddels is dat een aantal weken geleden en is er heel wat gebeurd.

Na het maken van nieuwe foto’s gingen we naar de chirurg. We liepen de kamer binnen en gingen zitten. Naïef dat ik was dacht ik dat de artrose stil was blijven staan. De pijn is aanwezig maar na jaren pijn is het lastig in te schatten hoeveel extra pijn voelt. De chirurg pakte de foto’s erbij en het zweet liep tussen mij bilnaad. Ik zag de foto en dacht kak! Dit is niet goed! Ze keek mij aan en zei; we zien dat de drie botjes met de pin er door heen goed aan elkaar zijn gegroeid maar de rest is wel erg achteruit gegaan. Dat had ik zelf al gezien dus had mij al een beetje uitgeschakeld op emotioneel vlak. Dat leer je naar zoveel jaren. Niet goed natuurlijk maar af en toe wel fijn. Dus nu hadden we negatief nieuws en positief nieuws gekregen. Ze keek nog een keer naar de foto’s en kwam met een idee. De chirurg wil overleggen met Professor R. de man die mijn twee keer eerder heeft geopereerd. 

Twee weken later zat ik met Professor R. Het idee is om een bot ( botje die onder duim en tegen het pols gewricht zit) uit mijn hand te halen en aan de buitenkant van mijn hand (pink zijde) er nog een pin in te zetten. Er zit alleen nog maar een heel klein stukje kraakbeen aan de buitenkant van mijn hand, bij het pols gewricht de rest is allemaal weg gesleten. Ze hopen na deze ingreep dat ik meer beweging in mijn pols krijg en minder pijn. De pijn gaat nooit helemaal weg maar iets minder is natuurlijk al heel erg fijn. Alleen vind ik het zo spannend en vreselijk eng. 

Eigenlijk ben ik heel erg bang, bang voor weer wakker worden na de narcose en afwachten hoeveel pijn het doet, bang voor het revalidatie traject en bang als het wel gaat helpen. Ze schatten een revalidatie traject van zes maanden tot een jaar. Alleen daar zie ik tegen op. Hoe moet dat met ons kleine mannetje kan ik hem wel alle aandacht geven wat hij nodig heeft. Ze zeggen kinderen zijn flexibel maar toch speelt die gedachte bij mij. Het liefst doe ik alles met Sam en nu moet ik dingen wat uit handen geven whaaaa niks voor mij. Vliegt mij nu al aan 😬Mark is er natuurlijk ook en we hebben al hulp geregeld als het zover is. Nu is het afwachten wanneer ik wordt opgeroepen. De wachttijd is op het moment 6a 8 maanden dus we hebben nog even voor alle vragen, dingen regelen en om ons psychisch voor te bereiden.

Het doel van de operatie is minder pijn en iets meer beweging in mijn pols. Verder mag ik net zo veel als nu, mijn hand zo min mogelijk gebruiken.

Skiën gaat op dit moment echt lekker en hoop na de revalidatie dit ook weer op te gaan pakken. Dus deze winterperiode ga ik veel op de latten staan en heel veel leuke dingen ondernemen met Sammie. 

Challenge zo veel, een hand die inmiddels vintage is maar we gaan er positief in en hopen dat dit veel oplevert! 

Voor iedereen met een beperking. Laat mensen lekker lullen. Je weet zelf wat het beste is en laat je zeker niet tegenhouden. Vallen en opstaan! 💪🏽

LOVE xx

2 thoughts on “Nieuw plan nieuwe operatie

  1. Hi Ginie,

   Heel erg bedankt!

   Het is wel even slikken. Maar het positieve eraan is dat de beweging meer wordt dan dat ik nu kan.

   Liefs Han xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.