Sam in het ziekenhuis

Sam in het ziekenhuis!

Sam is vorige week woensdag opgenomen in het ziekenhuis. Het zou in eerste instantie donderdag zijn maar helaas ging het niet goed met Sam en gingen we woensdag die kant al op.

Sam groeit al een paar maanden niet zijn curve buigt af terwijl hij eet voor twee. Daarnaast had hij last van duizeligheid, ging hij met zijn hoofd bonken, bleek, blauwe wallen, krijsend wakker worden in de nacht en produceert Sam enorm veel luiers (💩). Twee a drie dagen in de week gaat het goed en de rest van de week was Sam weer ontzettend moe en heeft hij last van diarree, hoestbuien en flinke snot neuzen.

Sam is vanaf week twee al aan het kwakkelen. Steeds gingen we weer naar de huisarts en dacht ik van wat zullen ze denken! oh heb je hun weer dat gevoel kreeg ik dan. Kan aan ook aan mij zelf liggen maar als je steeds het antwoord krijgt “och het oortje is wat rood maar dat is te verwaarlozen” dan denk je wel eens ligt het nou echt aan ons? zien wij dan iets wat er niet is? Ook het eten hebben we steeds in overleg met het consultatiebureau gedaan omdat Sam heel veel flessen dronk 5x 200 cc. Veel vocht maar dus te weinig voeding. Sam mocht al heel vroeg met brood beginnen omdat hij niet genoeg voeding binnenkreeg. Om een heel lang verhaal kort te maken 😊 Vijf antibiotica kuren en pufje verder (wat niet aansloeg) binnen een jaar. Waren we er wel klaar mee. De groei is er niet dus weer op naar de huisarts. We willen naar het ziekenhuis we willen een onderzoek. Was ze het helemaal mee eens!

Umcg = vol, Martini ziekenhuis = 1e gesprek pas 24 mei. Dat duurde ons veel te lang en had ook niet gekund anders zaten we weer op de spoedeisende. Twee dagen later nu twee week later konden we terecht bij de kinderarts in Drachten Nij Smellighe. Oh man wat waren wij blij. De arts heeft Sam direct prednison gegeven en nog een neusspray. De opname zal op een donderdag zijn.

We zitten hier nu vanaf vorige week woensdag. Donderdag is de sondevoeding gestart als een test. Kan meneer wel groeien? Een kind van 13 maand heeft ongeveer een calorie inname van 700, Sam at thuis al bijna 1200! Dit was dus nog niet voldoende voor zijn kleine lijfje. Dus het onderzoek werd gestart 24/7 aan de sonde. Meneer komt aan en valt af, komt weer aan en zo gaat het door. Inmiddels is hij 200 gram gegroeid sinds hij in het ziekenhuis is. De rest van de onderzoeken zoals het bloed kwam een ontsteking waarde naar boven = te linken aan de neus en de bloedlichaampjes waren laag = te linken met virus op virus, bleek en de donkere wallen. Uit het onderzoek van de ontlasting en het snotje 💩🤧 kwam naar voren dat Sam de pech had dat hij boven op alles ook nog twee virussen had. Dit betekende dat hij twee dagen niet van zijn kamer af mocht. Ik dacht oh my… hoe dan met een dreumes van 13 maand maar gelukkig vond Sam het allemaal wel prima. Het rare van alles is dat meneer wel vrolijk is, misschien komt dat ook wel omdat Sam niet beter weet.

Eergisteren mocht Sam even naar buiten echt een feestje nog wel aan de paal maar daar kwam gisteren verandering in. Sam heeft twee goeie dagen gehad qua ontlasting en hoeft niet meer 24/7 aan de sonde paal. Hij krijgt nu porties en kan zonde paal er even op uit. Scheelt voor ons ook een hoop want het spangetje is niet heel erg lang en hij loopt als een kieviet haha.

Gisteren een gesprek met de arts gehad en met de diëtiste. Ze hebben een plan gemaakt voor zijn voeding. We zijn daar mee gestart en het leek goed te gaan tot gisteravond JANKEN!!! Weer diarree en overgeven. Dus weer terug bij af. Vanmiddag hebben we weer nieuw overleg gehad en morgen krijgen we weer meer uitslagen binnen.

Morgen krijgt Sam een ingreep. De neusamandel word verwijderd en hij krijgt buisjes want er zit vocht achter zijn oren. Even terug komen op het te verwaarlozen oortje die rood was. Arme kind heeft dus al maanden lang oorpijn en toch blijven lachen. Dapper ventje💪🏽

Bedankt voor alle lieve berichten via de app en social media ♡

LOVE xx

4 thoughts on “Sam in het ziekenhuis

    1. Ja het is echt niet leuk! Die onzekerheid! Maandag weten we waarschijnlijk iets meer… laten we het hopen. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.