since 2001

Over Hanneke

FITTER. STERKER. GEZONDER.

 

Personal Trainer

Ik ben Hanneke Rikken: Personal trainer, Coach, Ski en Small Group instructeur.

Het bewegen en begeleiden van anderen is mijn grootste passie. Dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken, is een droom die werkelijkheid is geworden.

Als klein meisje was ik altijd aan het sporten en bewegen. Ik zat op turnen, colorguard en speelde voetbal. Het fysieke bezig zijn was voor mij erg belangrijk en tegelijkertijd kon ik anderen helpen. Dat gevoel heb ik altijd gehouden en wist ook als klein meisje precies wat ik wou “in de sport werken”. Daarom ben ik de opleiding Sport en Bewegen gaan volgen aan de Alfa-Collega in Groningen. Daarbinnen heb ik voor de richting BOL gekozen (Bewegingsonderwijzer Basisonderwijs) en dit succesvol afgerond. Daarnaast heb ik mij nog gespecialiseerd als: Ski instructeur, Zwem onderwijzer, Lifeguard en dans, aerobics, steps en groepsles docent. Om mijn vaardigheden te verrijken heb ik mijn Fitness A/B behaald via de AALO.

Mijn avontuur begon als ski-instructeur, daarna startte ik mijn eigen dansschool en heb ik veel ervaring opgedaan in de fitness branche. Helaas spatte die droom een paar jaar geleden uit elkaar, na een lang lopende blessure. Mijn werk en dus mijn grootste passie moest ik stil leggen met de mededeling dat ik niet meer kon sporten en mocht lesgeven. Na jaren revalidatie, drie operaties verder en nog steeds in behandeling, heb ik ervoor gekozen om te kijken naar de dingen die nog wel mogelijk zijn. Dat is begeleiden! Zelf sporten lukt maar ik sport nu met een beperking. Mijn beperking is artrose in de linker pols/ hand. Met resultaat dat uit mijn heup bot is weggehaald en terug is geplaatst in mijn linker hand en die is vastgezet met een schroef. Hierdoor laat ik mij niet tegenhouden, het heeft tijd gekost om te kijken naar de mogelijkheden. Oefeningen die het lastig maken om uit te voeren los ik nu op met creatief denken en uitvoeren. Dus voor alle mensen met een beperking, ik weet hoe moeilijk het is om de stap weer te zetten. Maar laat je niet tegen houden!

Sporten is voor mij een middel om fysiek te kunnen uiten hoe je je psychisch voelt. De ene keer zorgt het ervoor dat je sterker in je schoenen staat en de andere keer lost het een stukje frustratie op. We zijn tegenwoordig heel druk met van alles, werk en misschien heb je een gezin of herstellende van een operatie of een burn-out. Daarom is het belangrijk om even uit de hectische wereld te stappen. Even je hoofd leeg maken.

Het is dan ook belangrijk om samen met jou een goede balans te vinden. Voel jij je goed met het tillen van 20 of 100 kilo: het gaat erom dat jij je er goed bij voelt. Ik vind het belangrijk dat tijdens de training de focus ligt op wat de klant belangrijk vindt.

Wil jij graag een gezonde levensstijl , ik help je graag en dan gaan we samen voor succes!

Work