Sporten met vriendinnen is gezond!

FITTER. STERKER. GEZONDER.

Sporten met vriendinnen is gezond!

Drie redenen waarom jullie vaker zouden moeten gaan sporten.

 

Sportkleding aan, muziek op en gaan. Je zit alleen in je gym-bubbel dit is soms heerlijk maar samen werkt extra motiverend. Het is sowieso stukken gezelliger! Je hebt een stok achter de deur omdat je weet dat je sport buddy op je wacht. En Netflix wacht wel op je 🙂 Het grote voordeel van samen sporten is dat het heel gezond is, nou wat wil een mens nog meer!

 

1. Je verslaat stress

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat: wie samen sport, zijn stressniveau verlaagt met maar liefst 25 procent, dat werd gepubliceerd in The Journal of the American Osteopathic Association. Het meedoen aan groepslessen of het sporten met een vriend of vriendin verbetert het emotionele welzijn en vermindert stress, aldus de onderzoekers. Dus Goaldiggers begin maar vast met het ronselen van vriendinnen die in zijn voor Bootcamp!

 

2. Je levert betere prestaties

Er werd van duizend vrouwen het sportregime onder de loop genomen. Dit was een onderzoek van Virgin Active “solo sporten versus samen sporten”. Wat bleek: de vrouwen die samen met een vriendin de gym in doken, deden het beter. Ze verbranden meer calorieën, trainden langer en gingen vaker naar de sportschool. Ruim de helft van de vrouwen (64%) zei beter hun best te doen door deze duo-sportsessie. 31% van de deelnemers bleek meer gemotiveerd te zijn om op gezond gewicht te blijven. Nou dat is nog eens lekker om te lezen…

 

3. Gezonde relatie

Oké, we weten nu dat samen sporten wonderen doet voor lichaam en geest. Nog een belangrijk puntje het doet natuurlijk ook veel voor je vriendschap: het draagt bij aan een sterkere band. Daar kom ik weer… Uit onderzoek blijkt dat stellen die samen sporten hierdoor zelfs gelukkiger worden in hun relatie. En dat geldt ook voor goede vriendinnen die samen de sporten. Hup, sportkleding aan daag je sportbuddy uit voor een Bootcamp les.

 

Bootcamp

Maandag
20:00 uur tot 21:00 uur Oldekerk

Woensdag
20:00 uur tot 21:00 uur Oldekerk

Vrijdag (17 mei)
20:00 uur tot 21:00 uur Leek – Oostindie

 

 

Work